Vojna ustanova "Tara"

Otvorena samoposluga na Tari

Samoposluga, objekat Vojne ustanove "Tara" , smešten pored Nacionalnog restorana "Jeremičak" na Tari, počeo je da radi. Na više desetina kvadratnih metara bogato je snabdeven prehrambenom robom i drugim artiklima potrebnim turistima koji u hotelima "Omorika" i "Beli bor" uplate samo noćenje s doručkom ili polupansion, kao i brojnim gostima u privatnom smeštaju. Samoposluga Vojne ustanove najveći je objekat tog tipa na Tari.

Detaljnije

Praznični popust u hotelu Beli bor

Hotel "Beli bor" nudi poseban popust u terminu od 29. aprila do 3. maja, tako da će noćenje s doručkom koštati samo 2 270 dinara, a porodice s decom, za drugo dete do deset godina imaće gratis smeštaj i doručak. Hotel "Beli bor" smešten je u mestu zvanom Radmilovac na nadmorskoj visini od 1025 metara, udaljen od hotela ,,Omorika” 4,5 km. Povezuje ih asfaltni put i uređena šetna staza. Raspolaže sa 125 komforno opremljenih soba. Pored restorana, hotel ima i kafanu, dva aperitiv bara i diskoteku

Detaljnije

Medjunarodni sajam turizma u Bijeljini

U Bijeljini je na Medjunarodnom sajmu turizma i gastro culture oko sto izlagača prikazalo svoju ponudu. Pored izlagača iz Republike Srpske i Srbije predstavljeni su i hoteli i destinacije iz Hrvatske i Slovenije. Sajam je otvorio ministar turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, naglasivši da je Sajam veoma značajan ne samo za Bijeljinu, već i celu Republiku i Jugoistočnu Evropu. Potpuno renovirani hotel “Drina” omogućio je izlagačima Sedmog medunarodnog sajma turizma besplatan prostor od oko 500 kvadratnih metara unutra, kao I izložbeni I prodajni deo ispred hotela, namenjen domaćoj radinosti I suvenirima. Drugog dana proglašeni su najbolji medju izlagačima po uredjenosti, idejnom rešenju štanda, prezentaciji i posećenosti. Medju zapaženijim štandovima je i izložbeni prostor Vojne ustanove “Tara”, koja je predstavila hotele “Omorika” I “Beli bor” na Tari I “Breza” u Vrnjačkoj Banji. Štand je posetio I ministar turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, I tom prilikom rekao, da je boravio na Tari I da zna da mnogo turista iz Srpske posećuje Taru, a da manje turista iz ovog dela Srbije dolazi u Bijeljinu. Po rečima, direktorke Turističke organizacije Republike Srpske Nade Jovanović ovogodišnji sajam je do sada najposećeniji, a bilo je više i stranih izlagača i više izlagača iz Srbije. Najavljen je i dolazak ruskih televizija, Prvi kanal I Smetana, kao I kineske televizije, koje će u Republici Srpskoj snimiti 19 promotivnih filmova. Stecište ovogodišnjeg Medjunarodnog sajma turizma, nekada popularan hotel “Drina”, zubom vremena uništen I oronuo, renoviranjem je zasijao novim svetlom, u mermeru, staklu I modernom dizajnu. Velika sredstva uložila je meštanka, Mitra Lukić, koja radi u Švajcarskoj, a odlučila je da zaradjeni novac uloži u rodnu Bijeljinu.

Detaljnije

Tereni na Tari- favorit za sportske pripreme

Planina Tara i hoteli ,,Omorika” i ,,Beli bor” raspolažu svim uslovima za pripreme sportista. Nadmorska visina od 1050 metara, vrlo povoljni klimatski uslovi, veliki broj sunčanih dana, borova i četinarska šuma i sportski tereni, garantuju dobre uslove za pripreme sportista u različitim disciplinama. U neposrednoj blizini hotela izgrađeni su travnati fudbalski tereni, za fudbal kod “Omorike” i mali fudbal kod “Belog bora”, dva teniska terena sa podlogom od šljake, dva teniska terena sa čvrstom podlogom, dva terena za rukomet, pet terena za košarku, teren za odbojku na pesku, i još dva za odbojku, dve trim staze u borovoj šumi ukupne dužine 1 900 pored hotela “Omorika” i 1 100 metara kod hotela “Beli bor” sa svim potrebnim sportskim spravama. Na pripreme na Taru dolaze reprezentativci Srbije i drugih zemalja kao i svetski prvaci i olimpijski pobednici. Decenijama u hotelu ,,Beli bor” organizuju se sportski kampovi i škole. Najdužu tradiciju ima košarkaški kamp za koji su obezbeđeni osvetljeni tereni, tako da se treninzi mogu odvijati do kasno uveče. U hotelu “Omorika” je I poluolimpijski bazen dimenzija 25×12,5 metara, sauna, teretana, automatska kuglana, sale za stoni tenis i bilijar.

Detaljnije

Prvomajski praznici popunjavaju Taru

Divlje i bajkovite šume planine Tare, brojne vrste flore i faune i dobra nacionalna kuhinja, uz bazen i trim staze, i ove godine odlično popunjavaju kapacitete hotela "Omorika" i "Beli bor". Slobodnih soba još uvek ima, a gosti koji dugoročno razmišljaju rezervišu na vreme, pa se već u ovom trenutku jasno vidi da je pred hotelima Vojne ustanove još jedna bogata i maksimalno popunjena sezona. Hotel “Omorika”, planinska lepotica, velelepno zdanje sa 350 ležajeva, u mermeru, staklu i drvetu, spuštenih planinskih krovova, raskriljen i moćan kao orao koji se sprema da uzleti, nudi turistima, pored bogatog i raznovrsnog švedskog stola i brojne druge sadržaje. Pored velikog hola u prizemlju ima ostakljenu terasu kao i veliku terasu, koju opslužuju šank i poslastičarnica. Vanpansionske cene (kafe, sokovi, kolači I torte) su vrlo pristupačne, na primer domaća kafa je 90 dinara, espreso 110, kolač od 90 do 130. Hotel organizuje izlete do manastira Rače (700 dinara po osobi), Perućca (700), Mokre gore i Mećavnika ( 700 dinara, ulaznica za Drvengrad 250 dinara), Višegrada-Andrić grada (1.000).

Detaljnije

Ekskurzije pune Beli bor

Hotel Beli bor i ovog proleća omiljena je destinacija za školske ekskurzije. Hotel pruža odlične uslove školskoj deci za đačke ekskurzije, organizovane škole, nastavu u prirodi i sportske kampove. Dobri klimatski uslovi, netaknuta priroda, zdrava hrana i dobro organizovane aktivnosti čine boravak prijatnim i korisnim. Smeštaj je u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama opremljenim sa telefonima i tv programom. Ishrana se sastoji od tri glavna obroka i užine. Za nastavne aktivnosti obezbeđene su potrebne prostorije u hotelu i letnje učionice u prirodi. Podignut je i dečiji Drven-grad, koji čini osam paviljona pogodnih za izvođenje kurseva, radionica i kulturno-zabavnih programa. Zabavni i rekreativni program se odvija u organizaciji stručnih animatora rekreatora. Zdravstvena zaštita je obezbeđena 24 časa dnevno. Blizina kulturno istorijskim spomenicima i atraktivnim destinacijama privlače brojne ekskurzije u ovaj kraj (Nacionalni park Tara, jezero Perućac, kanjon Drine, manastir Rača, Mokra Gora sa Šarganskom osmicom i etno selom Mećavnik, Soko Grad, Kadinjača). U toku boravka je moguće organizovati izlete do Mokre Gore, sa vožnjom „Ćirom“ ili po nacionalnom parku Tara sa obilaskom manastira Rača kao i organizovanje pozorišnih predstava. Na fotografijama su deca iz osnovne škole Milan Dj Milićević iz Beograda.

Detaljnije

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...