Vojna ustanova "Tara"

Sunce najavljuje skori početak sezone kupanja na Perućcu

Perućačko jezero je veštačko jezero nastalo pregrađivanjem toka reke Drine, za potrebe hidroelektrane „Bajina Bašta“. Površine je oko 12,4 km², zapremine 340.000 000 m³ vode, a duboko je do 60 metara. Dužina jezera iznosi oko 54 km, najmanja širina od 150 metara, a najveća širina oko 1000 metara. Nalazi se na 290 metara nadmorske visine. Najduži, odnosno kanjonski deo jezera okružuje izrazito strma obala oivičena strmim kamenim liticama i kamenim blokovima koji vertikalno poniru u vodu. Jezero se nalazi u prirodnom zavoju kanjona reke Drine između Bajine Bašte i Višegrada, i obavija planinu Taru na kojoj se nalazi Nacionalni park Tara. Sezona kupanja traje dva meseca ( jul i avgust ). Plaža u Perućcu ima pontone sa bazenima za decu. Bovama je ograđen prostor za kupanje, stalno su prisutni spasioci na obali i spasilački čamac na vodi. Tu su i tuševi, tobogani, skakaonice, mogućnost iznajmljivanja sandolina, pedolina, čamaca, predivan restoran. Veliko uživanje pruža vožnja brodom po jezeru. Nekada su bila dva broda u Perućcu sa po 60 mesta, koja su saobraćala kanjonom Drine od Višegrada do Perućca. Danas je ponovo aktuelna vožnja brodom i turističkim čamcima koja je pravi doživljaj.

Detaljnije

Ćirko sinoć na pozornci Omorike

Dramski umetnik, Aleksandar Dunić, poznat po ulozi Ćirka u popularnoj televizijskoj seriji "Bela ladja", sinoć je kolažom stihova, citata i anegdota zabavljao punu salu hotela "Omorika".

Detaljnije

Врнячка Баня – Отель Бреза

Отель Бреза - это один из привлекательных туристических объектов в Сербии, который находится в самом большом и самом популярном лечебно-оздаровительном курорте, который часто называют «королевой сербского туризма», и традиционно самом привлекательном туристическом центре для отдыха и рекреации – Врнячкой Бане.

Detaljnije

Rodjendan u hotelu "Omorika"

Taru nazivaju fabrikom krvnih zrnaca, a zbog idealne klime na 1050 metara nadmorske visine, guste borove šume i većeg broja sunčanih dana, često je preporučuju kao mesto za odmor, najmladjima za ekskurzije i rekreativnu nastavu.

Detaljnije

Hotel “Beli bor” na Tari

Hotel "Beli bor" nalazi se na nadmorskoj visini od 1025. metara, u najlepšem delu planine Tare, Kaluđerskim barama i okružen je gustom četinarskom šumom. Raspolaže sa 125 komforno opremljenih soba a, osim restorana, ima i kafanu, dva aperitiv bara i diskoteku.

Detaljnije

Ovo je Srbija 06. 05. 2016.

U hotelu "Omorika" na Tari proteklog vikenda gostovalo je Udruženje ljubitelja spačeka iz Francuske, grupa od 172 zaljubljenika u ove automobile.

Detaljnije

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...