Vojna ustanova "Tara"

Renoviran Nacionani restoran Javor

Ljubiteljima planine Tare, koji tradicionalno tokom prvomajskih praznika odmaraju u hotelima "Omorika" i "Beli bor" i posećuju restorane Vojne ustanove, nije promaklo da je Nacionalni restoran "Javor" osvanuo u novom svetlu, renoviran i doteran, poštujući dosadašnji stil u unutrašnjoj arhitekturi. Uz muziku i proslavljene specijalitete, mućkalicu, karadjordjevu šniclu, kupus i pasulj u zemljanom loncu, teleće pečenje u saču, domaći sir i kajmak, proju i pečenicu, a na kraju i palačinke u vinskom šatou, i ovih prazničnih dana bilo je puno i veselo u Javoru.

Detaljnije

Prepuno i veselo u Brezi

I ove godine svi kapaciteti hotela "Breza" u Vrnjačkoj Banji su popunjeni tokom prvomajskih praznika. Mnogi su sobu u hotelu rezervisali i dva meseca ranije, kako bi blagovremeno obezbedili smeštaj u hotelu koji je tradicionalno pun, naročito početkom maja. "Brezu" uvek preporučuje, pored izvanredne nacionalne kuhinje i dobra zabava uz muziku u večernjim satima.

Detaljnije

Otvorena samoposluga na Tari

Samoposluga, objekat Vojne ustanove "Tara" , smešten pored Nacionalnog restorana "Jeremičak" na Tari, počeo je da radi. Na više desetina kvadratnih metara bogato je snabdeven prehrambenom robom i drugim artiklima potrebnim turistima koji u hotelima "Omorika" i "Beli bor" uplate samo noćenje s doručkom ili polupansion, kao i brojnim gostima u privatnom smeštaju. Samoposluga Vojne ustanove najveći je objekat tog tipa na Tari.

Detaljnije

Praznični popust u hotelu Beli bor

Hotel "Beli bor" nudi poseban popust u terminu od 29. aprila do 3. maja, tako da će noćenje s doručkom koštati samo 2 270 dinara, a porodice s decom, za drugo dete do deset godina imaće gratis smeštaj i doručak. Hotel "Beli bor" smešten je u mestu zvanom Radmilovac na nadmorskoj visini od 1025 metara, udaljen od hotela ,,Omorika” 4,5 km. Povezuje ih asfaltni put i uređena šetna staza. Raspolaže sa 125 komforno opremljenih soba. Pored restorana, hotel ima i kafanu, dva aperitiv bara i diskoteku

Detaljnije

Medjunarodni sajam turizma u Bijeljini

U Bijeljini je na Medjunarodnom sajmu turizma i gastro culture oko sto izlagača prikazalo svoju ponudu. Pored izlagača iz Republike Srpske i Srbije predstavljeni su i hoteli i destinacije iz Hrvatske i Slovenije. Sajam je otvorio ministar turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, naglasivši da je Sajam veoma značajan ne samo za Bijeljinu, već i celu Republiku i Jugoistočnu Evropu. Potpuno renovirani hotel “Drina” omogućio je izlagačima Sedmog medunarodnog sajma turizma besplatan prostor od oko 500 kvadratnih metara unutra, kao I izložbeni I prodajni deo ispred hotela, namenjen domaćoj radinosti I suvenirima. Drugog dana proglašeni su najbolji medju izlagačima po uredjenosti, idejnom rešenju štanda, prezentaciji i posećenosti. Medju zapaženijim štandovima je i izložbeni prostor Vojne ustanove “Tara”, koja je predstavila hotele “Omorika” I “Beli bor” na Tari I “Breza” u Vrnjačkoj Banji. Štand je posetio I ministar turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, I tom prilikom rekao, da je boravio na Tari I da zna da mnogo turista iz Srpske posećuje Taru, a da manje turista iz ovog dela Srbije dolazi u Bijeljinu. Po rečima, direktorke Turističke organizacije Republike Srpske Nade Jovanović ovogodišnji sajam je do sada najposećeniji, a bilo je više i stranih izlagača i više izlagača iz Srbije. Najavljen je i dolazak ruskih televizija, Prvi kanal I Smetana, kao I kineske televizije, koje će u Republici Srpskoj snimiti 19 promotivnih filmova. Stecište ovogodišnjeg Medjunarodnog sajma turizma, nekada popularan hotel “Drina”, zubom vremena uništen I oronuo, renoviranjem je zasijao novim svetlom, u mermeru, staklu I modernom dizajnu. Velika sredstva uložila je meštanka, Mitra Lukić, koja radi u Švajcarskoj, a odlučila je da zaradjeni novac uloži u rodnu Bijeljinu.

Detaljnije

Tereni na Tari- favorit za sportske pripreme

Planina Tara i hoteli ,,Omorika” i ,,Beli bor” raspolažu svim uslovima za pripreme sportista. Nadmorska visina od 1050 metara, vrlo povoljni klimatski uslovi, veliki broj sunčanih dana, borova i četinarska šuma i sportski tereni, garantuju dobre uslove za pripreme sportista u različitim disciplinama. U neposrednoj blizini hotela izgrađeni su travnati fudbalski tereni, za fudbal kod “Omorike” i mali fudbal kod “Belog bora”, dva teniska terena sa podlogom od šljake, dva teniska terena sa čvrstom podlogom, dva terena za rukomet, pet terena za košarku, teren za odbojku na pesku, i još dva za odbojku, dve trim staze u borovoj šumi ukupne dužine 1 900 pored hotela “Omorika” i 1 100 metara kod hotela “Beli bor” sa svim potrebnim sportskim spravama. Na pripreme na Taru dolaze reprezentativci Srbije i drugih zemalja kao i svetski prvaci i olimpijski pobednici. Decenijama u hotelu ,,Beli bor” organizuju se sportski kampovi i škole. Najdužu tradiciju ima košarkaški kamp za koji su obezbeđeni osvetljeni tereni, tako da se treninzi mogu odvijati do kasno uveče. U hotelu “Omorika” je I poluolimpijski bazen dimenzija 25×12,5 metara, sauna, teretana, automatska kuglana, sale za stoni tenis i bilijar.

Detaljnije

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...