Vojna ustanova "Tara"

Naslovna

Novo - planinarske ture

Novo u ponudi hotela "Omorika" - planinarske ture "Račanska" i Tri vidikovca". Upoznajte skrivene čari Tare u pratnji profesionalnog planinskog vodiča. Istražite svet iz drugačijeg ugla.

 

Račanska tura - opis puta:

Prevozom se nakon 25 minuta vožnje stiže do manastira Rača, gde se zadržava dvadesetak minuta radi obilaska manastirskog kompleksa. Prevozom se nastavlja još dva kilometra do lokacije sa koje se kreće na pešačenje. Nakon 5 minuta pešačenja dolazi se do velikog vrela Lađevac sa nekoliko izvora vode koja dolazi iz velike dubine ispod tarskog masiva. Na par minuta hoda se nalaze ostaci Skita Sv. Đorđa, od koji se pešačenje nastavlja ka selu Čokići. Od sela se ulazi u mešovitu šumu, kroz koju se uskom planinskom stazom dolazi do vidikovca Crnjeskovo. Odatle se lagano spušta do Gradine, lokaliteta sa ostacima crkve iz 5. veka, a zatim se zavisno od raspoloženja grupe ide direktno ka Manastiru Sprskih svetitelja na Tari, ili okolo, uz posetu Ljeljenskoj steni, još jednom vidikovcu koji gleda na kanjon Rače. Nakon kraćeg predaha učesnici se prevozom transportuju do hotela.

Tura je srednje teška, pri čemu se najteži deo penje od izvora Lađevac do vidikovca Crnjeskovo.

       

 

Tri vidikovca - opis puta:

Planinarenje počinje na raskrsnici na kojoj se sa puta Kaluđerske bare – Mitrovac skreće ka Sokolini. Nakon 20 minuta hoda dolazi se do niza vidikovaca na steni Sokolarica sa kojih se pruža najbolji pogled na kanjon Rače. Odatle se Evropskim pešačkim koridorom E7, krećemo ka naselju Osluša gde se nalazi neponovljiv vidikovac koji gleda na drinsku dolinu i Bajinu Baštu. Nakon kraće pauze kreće se ka vidikovcu Oštra stena sa koga se otvara vidik ka jezeru Perućac, Mitrovačkim stranama i početku kanjona Drine. Od vidikovca se nakon pola sata hoda dolazi do pozicije sa koje se prevozom vraća.

         

Cena pojedinačne ture je 2.500,00 dinara. Cena uključuje profesionalnog planinskog vodiča, prevoz, lanč paket i vodu. Ako ste zainteresovani molimo da popunite sledeću ANKETU. . .

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...