Vojna ustanova "Tara"

„TARA“ POBEDNIK TAKMIČENJA UGOSTITELJSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE

U Vrnjačkoj Banji je, od 25. do 28. oktobra, održano 26. radno-proizvodno takmičenje ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije, na kome je učestvovalo 30 ekipa i 10 ugostiteljsko-turističkih škola. U jakoj konkurenciji vojne ustanove ostvarile su veliki uspeh osvojivši pet pehara, 17 zlatnih medalja i jednu srebrnu, dok je Vojnoj ustanovi „Tara” pripao pehar za sveukupnog pobednika.

Brojni stručnjaci, poznavaoci kulinarstva, turistički poslenici i članovi žirija, u 16 disciplina usaglasili su se u mišljenju da na ugostiteljskoj i turističkoj mapi Srbije nema boljih od vojnih ugostitelja.

Teško je izdvojiti nekog od osvajača pehara i medalja, zato što su svi članovi ekipa VU „Tara” i VU „Vrnjačka Banja” uložili maksimum znanja, sposobnosti, inventivnosti i kreativnosti kako bi dostojno reprezentovali svoje ustanove, Vojsku i sistem odbrane u celini.
Ovom prilikom, ipak, ne možemo da bar ne pomenemo odmeren, otmen i na mnogo načina poseban „salat bar” Vukadina Milosavljevića i Radojice Zagrađanina, umetničke kreacije sobarica Vesne Tadić i Sanje Rožić, besprekorno i nadahnuto aranžiranje stolova Milomirke Stojković, Gorana Kojovića i Zorana Krunića, roštiljsko „čudo” Mirjane Stranjanac, vrhunsko poznavanje vina i vinske karte Dragana Vukajlovića i barmenske majstorije Tomislava Jovanovića.
Uigran tim kuvara, poslastičara i konobara VU „Tara” prezentovao je biranim gostima savršenstvo ugostiteljskih usluga, dok je Slađana Stevanović tortom „Bogorodica” još jednom dokazala da je ona, zapravo, samo umetnik slučajno zalutao u kulinarstvo. Slavica Janković je posetiocima izložbe takmičarskih radova omogućila povratak u prošlost prikazom pekarskog „Šarganskog voza” i postavke nacionalne kuhinje „Radmilovac”, na kojoj su se lako zapažali recepti naših baka u vidu kupusa „Svatovca”, pita savijača ili slavskih pogača.
Titula sveukupnog pobednika za VU „Tara”, po rečima direktora potpukovnika Jovana Mijatovića, plod je ljubavi svih radnika prema poslu kojim se bave i kruna tridesetogodišnjeg poslovanja te ustanove. Zlatne medalje, priznanja i pehari rezultat su dugogodišnjeg napornog rada i usavršavanja kvaliteta ugostiteljskih i turističkih usluga.
Z. MILADINOVIĆ 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...