Vojna ustanova "Tara"

Hotel Omorika

13. Zimski seminar farmera

Klub 100P plus, udruženje poljoprivrednika iz Novog Sada, na Tari organizuje 13. Zimski seminar farmera, koji će se održati od 29. januara do 04. februara 2017. godine u hotelu Omorika.

I na ovom seminaru će biti aktuelne teme iz oblasti poljoprivrede gde će učesnici imati priliku da porazgovaraju sa predstavnicima naučnih institucija, ministarstava, banaka i trgovačkih kuća.

Prošle godine je Zimski seminar okupio veliki broj učesnika, među kojima i 50-ak najvećih svetskih proizvođača poljo mehanizacije, zaštitnih sredstava, semena, najveće banke, trgovačke kuće.

Govorilo se o pravilnom korišćenju zaštitne opreme u poljoprivredi, kreditiranju u agraru, predstavljeni su najnoviji trendovi razvoja poljoprivredne mehanizacije. Takođe se moglo dosta čuti i o bolesti pšenice kao i o parazitima u suncokretu. Ono što je poljoprivrednicima, između ostalog posebno privuklo pažnju, bila je priča o IPARD programu. Ova tema je izazvala diskusiju i jedan deo prisutnih poljoprivrednika uzeo je aktivno učešće u njoj.

 

Zašto baš Tara? Vojna ustanova Tara sa svoja tri objekta i hotelom Omorika, gde se odvija i centralni deo ovog dešavanja, pruža idealne uslove za boravak, a sama planina Tara van stručnog dela, ima puno toga da ponudi u pogledu turizma. Poljoprivrednici imaju priliku da u ovm periodu kada odmaraju od svakodnevnih obaveza spoje ugodno i korisno.

Ovo je izvrsna prilika i za komercijalni sektor čiji će predstavnici imati priliku da predstave novitete, a kako je to za Zimski seminar farmera, već uobičajeno, i ove se godine očekuje bogat program.

Izvor: Agroklub

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...