Vojna ustanova "Tara"

utnv.jpg

Arapi u Titovom apartmanu na Tari

Arapi su uživali u okolini. Zadivila ih je Tara, četinari, mirisi i vidikovci, uređeni sportiski tereni. Posetili su i sve objekte ove vojne ustanove, oduševili su se prostranim terasama, a bili su i u apartmanu u kojem je svojevremeno boravio doživotni predsednik nekadašnje Jugoslavije, Josip Broz Tito. Reč je o komfornom apartmanu od 120m2 u hotelu „Omorika“. Nisu verovali da iznajmljivanje Titotov apartmana košta samo 50 evra, Kaže Nevena Stanisavljević u Vojnoj ustanovi „Tara“ zadužena za odnose s javnošću i dodaje:

„Tražili su u neverici da im tu cenu ponovim, misleći da nisu dobro razumeli. Takav komfor i prostor u apartmanu koji su koristili državnici i druge visoke ličnosti smatraju znatno vrednijim. A kad su se uverili da zabune nema, i upoznali sve drugo, za avgust su najavili dolazak prvih grupa turista iz te zemlje“.

 

Pre nekoliko dana na Tari su boravili turoperatori iz Nižnjeg Novgoroda i predstavnici Komiteta za turizam Rusije. Zadovoljni su kvalitetom smeštaja i cenama (polupansion u „Omorici” na bazi dvokrevetne sobe je oko 3.000 dinara). Pitali su kada će, radi nihovog jednostavnije dolaska na Taru, biti završen obližnji aerodrom Ponikve i kada će biti urađen autoput.Rekli su da će dovesti grupe ruskih turista. Posebno ih je zanimao smetaj dece u hotelu „Beli bor“.

Vojna ustanova „Tara“ po svemu sudeći ulazi u nvu etapu. Već bezmalo četiri decenije hotelu „Omorika” i „Beli bor”, kao i depadans „Javor” privlače uglavnom domaće goste, željne mirnog planinskog i porodičnog odmora. Naravno, i domaći turisti su na Tari važni. Njihovoj sve boljoj poseti doprineli su i turistički vaučeri. Tara je po vaučerima bila među najboljima u državi. Lane ih je ostvareno u vrednosti od 3,3 miliona dinara.
A sada, evo, i stranci iz dalekih zemalja otkrivaju ovu planinu i ovdašnju vojnu ustanovu. Prošlog leta, uz ostale turiste, na Tari su se odmaralo i turisti iz Kine, Japana, Indije i Velike Britanije. Ovoga leta očekuju se i gosti iz Rusije, Arapi, Slovenci i drugih. Dobar deo smeštajnih kapaciteta već je rezervisan.
S tim u vezi, direktor Vojne ustanove „Tara” Branislav Jelača ističe da je povećanje broja gostiju omogućilo ulaganje u obnovu postojećih i nove hotelske sadržaje.
– U proteklih godinu dana renovirali smo porodične sobe u prizemlju „Omorike”, te u sastavu tog hotela otvorili klub „Srbija” (s izložbom iz Velikog rata), obnovljenu kuglanu i pivnicu. Iznutra je renoviran nacionalni restoran „Javor”, spolja nacionalna kuća „Jeremičak”. Napravili smo pešačku „Stazu ljubavi”, renovirali postojeće sportske terene i izgradili jedan novi, za bič-volej. Sve te poslove finansirala je Vojna ustanova „Tara” iz sopstvenih prihoda. A nije zaboravljen ni hotel „Breza” u Vrnjačkoj Banji, koji takođe pripada našoj vojnoj ustanovi: u toku su radovi na rekonstrukciji bazena i hotelskog krova „Breze”, koji se finansiraju sredstvima Ministarstva odbrane“.

(izvor: Udruženje turističkih novinara Vojvodine )

http://www.utnv.org/arapi-u-titovom-apartmanu-na-tari/

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...