Mesto gde počinje lepota...

Medjunarodni sajam turizma u Bijeljini (1)

Medjunarodni sajam turizma u Bijeljini

U Bijeljini je na Medjunarodnom sajmu turizma i gastro culture oko sto izlagača prikazalo svoju ponudu. Pored izlagača iz Republike Srpske i Srbije predstavljeni su i hoteli i destinacije iz Hrvatske i Slovenije.

Sajam je otvorio ministar turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, naglasivši da je Sajam veoma značajan ne samo za Bijeljinu, već i celu Republiku i Jugoistočnu Evropu.
Potpuno renovirani hotel “Drina” omogućio je izlagačima Sedmog medunarodnog sajma turizma besplatan prostor od oko 500 kvadratnih metara unutra, kao i izložbeni i prodajni deo ispred hotela, namenjen domaćoj radinosti i suvenirima.

Drugog dana proglašeni su najbolji medju izlagačima po uredjenosti, idejnom rešenju štanda, prezentaciji i posećenosti. Medju zapaženijim štandovima je i izložbeni prostor Vojne ustanove “Tara”, koja je predstavila hotele “Omorika” i “Beli bor” na Tari i “Breza” u Vrnjačkoj Banji. Štand je posetio i ministar turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, i tom prilikom rekao, da je boravio na Tari i da zna da mnogo turista iz Srpske posećuje Taru, a da manje turista iz ovog dela Srbije dolazi u Bijeljinu.

Po rečima, direktorke Turističke organizacije Republike Srpske Nade Jovanović ovogodišnji sajam je do sada najposećeniji, a bilo je više i stranih izlagača i više izlagača iz Srbije. Najavljen je i dolazak ruskih televizija, Prvi kanal i Smetana, kao i kineske televizije, koje će u Republici Srpskoj snimiti 19 promotivnih filmova.

Stecište ovogodišnjeg Medjunarodnog sajma turizma, nekada popularan hotel “Drina”, zubom vremena uništen i oronuo, renoviranjem je zasijao novim svetlom, u mermeru, staklu i modernom dizajnu. Velika sredstva uložila je meštanka, Mitra Lukić, koja radi u Švajcarskoj, a odlučila je da zaradjeni novac uloži u rodnu Bijeljinu.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...