Mesto gde počinje lepota...

CAM00069.jpg

Otvoren Klub Srbija

U Hotelu „Omorika“ na Tari otvoren je Klub Srbija, stalna postavka 23 reprodukcije fotografija iz Velikog rata, koje će posetioci moći da razgledaju u prijatnom ambijentu kafeterije.
Izložene su reprodukcije sa motivima Velikog rata na kojima se vide znamenite srpske ličnosti iz 19. I 20. veka od Kneza Miloša i nadalje do regenta Aleksandra Karadjordjevića, zatim izvidjač Matić, čuveno orlovo oko, trubač,  zastavnik, srpska konjica kako 1914. izvlači topove, takodje dobrovoljci sa zastavama, šumadijska divizija na putu za Solunski front, vojnička slava, artijerija na frontu, avijacija, povlačenje preko Albanije i srpske vojskovodje medju kojima su i četiri vojvode: Radomir Putnik, Stepa Stepanović, Živojim Mišić i Petar Bojović. Deo postavke su i piloti Šestog lovačkog puka iz aprilskog rata 1941. koji su branili Beograd.
Reprodukcije fotografija uradjene su posredstvom i uz pomoć Vojnog muzeja.
Posetioci Kluba Srbija, koristiće zajednički šank sa renoviranom kuglanom, koja je uoči Nove godine počela da radi. U ovoj klasičnoj kuglani renovirane su dve staze, kao i 20 kugli i čunjeva. Obnovljeni sportski sadržaj u sklopu je Rekreativnog centra Hotela „Omorika“, gde je još i sala za bilijar, zatim deo za stoni tenis kao i poluolimpijski bazen. Inače, ovaj hotel u novu godinu ulazi i sa uglavnom svim renoviranim sobama, a bežični internet koji je bio dostupan samo u holovima u prizemlju i na spratu, sada je omogućen u svim delovima.
Hotel „Omorika“ je najveći smeštajni objekat i nosilac turizma na planini Tari. Monumentalno zdanje, izgradjeno u staklu, mermeru  i drvetu deo je lanca hotela Vojne ustanove „Tara“ koja uspešno posluje kao segment Ministarstva odbrane.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...