Mesto gde počinje lepota...

Наша Србија - 2017. године

Руско-српски дан у Школи пријатељства на Тари

Као и сваке године у Школи пријатељства обележен је Дан српско-руског пријатељства, манифестација у оквиру које су деца представила све оно шта су научила током боравка у Школи пријатељства и приредила аутентичан програм за све госте.

Овом приликом Школу пријатељства посетили су Његова екселенција амбасадор Русије господин Александра Чепурин, Жељко Јовић заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, генерал Драган Владисављевић, директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Приштином, представници Руског дома Василиј Галактионов и Дмитриј Јегоров, отац Сергеј Шастин, заменик председника Синодалног одељења за рад са младима Руске православне цркве, као и представници Фонда социјално културних иницијатива Светлане Медведев - Сергеј А. Смирнов, заменик генералног директора и Дмитриј А. Вдових, начелник одељења за рад са младима и друштвеним организацијама, као и дугогодишњи пријатељи и добротвори „Наше Србије“ који су и тога дана били са нама: господин Перо Томић, Зоран Скоко заменик генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“, директор Војне истанове Тара Љупко Ћировић, Мира Радојевић из Лондона и Жељко Драшковић један од оснивача „Наше Србије“.

Такође, гости „Наше Србије“ на Дану пријатељства били су и 20 чланова делегације Скупштине народа Евроазије из Русије, Немачке, Аустрије, Француске, Израела, Јерменије, Црне Горе, Словеније и Републике Српске који су учествовал на Седници скупштине на Тари, коју је такође организовала „Наша Србија“ као представник Скупштине народа Евроазије и Скупштине народа Русије за Србију и Балкан. Делегацију Евроазије и Русије предводили су Андреј Бељанинов, коопредседавајући Скупштине народа Евроазије и Светлана Смирнова, председница савета Скупштине народа Русије и бивша посланица Руске Думе.

Деца су се кроз програм који су припремала са својим наставницима представила на најбољи начин и себе и места одакле су дошли, као и све оно што су научила током боравка у овогодишњој Школи пријатељства. Након формалног дела програма гостима се сплетом игара представило у Културно-уметничко друштво „Први партизан“ из Ужица, а гости су имали прилике да осете невероватну атмосферу љубави и пријатељства коју негујемо у кампу кроз песму „Ово је Србија“ коју су отпевали заједно са децом.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...