Vojna ustanova "Tara"

Srednjoškolci iz Republike Srpske na Tari

Srednjoškolci iz Republike Srpske na Tari

Deset srednjoškolaca iz Republike Srpske, pobednika na literaranom konkursu, koji je raspisalo Ministarstvo inostranih poslova Srbije, u organizaciji Konzulata u Banjaluci i Vojne ustanove Tara, tokom desetodnevnog boravka upoznaće Taru i Vrnjačku Banju, posetiti Zlatibor, Čačak, Kruševac. Na konkursu su učestvovale 92 škole, a tema je bila - "Šta Srbija treba da zna o meni!" .

Stigli su iz različitih mesta na sunčanu Taru na kojoj se proleće polako budi, upoznali se, prošetali i podelili prve utiske. Svako od njih ima svoju priču - ono o čemu su pisali.

"Napisao sam rad u dijaloškoj formi koji kroz prizmu prošlosti odslikava budućnost Srbije, onakvu kakvu je zamišljam ja i kako vjerujem zamišljaju svi s one strane Drine", kaže Igor Mirjanić iz Banjaluke.
"Htjela sam da kažem da treba oprostiti, ali ne i zaboraviti. Moto priče za buduće generacije je  da treba da idemo dalje", kaže Dajana Aleksić iz Bileće.
"Ja sam pisala o tome da u Republici Srpskoj ima mnogo djece koja vole Srbiju kao svoju zemlju, koja osjećaju da je Srbija nešto više od njenih granica", kaže Ana Đurđić iz Zvornika.

Domaćini na Tari, u predahu između uspešne zimske sezone, po prihodu najbolje u poslednjih sedam godina i priprema za sezonu seminara i ekskurzija do početka leta, malu grupu gostiju i Republike Srpske dočekali su onako kako to rade pune četiri decenije.

"Ono što nas zaista raduje i što s ponosom  ističemo 70 odsto naših gostiju su što bi se reklo povratnici, ljudi koji su bar jednom bili ovde i oni nas vide i smatraju kao rođake na selu", kaže Oliver Stanojević Vojna ustanova Tara.

Da se turistička Tara zaista budi potvrđuje i interesovanje stranaca, a ove godine, sudeći po najavama posebno je privlačna Slovencima.

(Izvor:RTS)

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...