Vojna ustanova "Tara"

Tara-s.jpg

Štićenici Doma Veternik na Tari

Zahvaljujući Vojnoj ustanovi Tara, desetoro štićenika novosadskog doma Veternik, na desetodnovnom su odmoru na jednoj od najlepših planina Srbije.

Pletenje, vez, slikanje, omiljene aktivnosti u Veterniku, kažu rado su zamenili šetnjom kroz stoletne tarske šume i različitim sportskim aktivnostima.

 

 

 

"Idemo u šumu pa se igramo, pa se bojimo od medveda saginjemo se", kaže Ester Budai, Dom Veternik.

"Došli smo lepo da se provedemo, da se odmorimo, da uživamo. Bili smo u manastiru, bili smo u Beli bor, bili smo na teretanu, bili smo na bazenu, inače jako nam je lepo ovde", kaže Emran Aljdini, Dom Veternik.

"Išli na bazen, pa teretana, pa šetanje, pa onda manastir, obilazak manastira, pešačili smo toliko puno", kaže Tanja Grujin, Dom Veternik.

"Ovde je mnogo lepo, ostala bih još dvadeset dana. Da im svaki dan tokom njihove prve posete Tari, bude različit brinu dva vaspitača i gostoljubivi domaćini", kaže Dragana Nika, Dom Veternik.

"Sport i rekreacija je važna za razvoj svakog deteta, kao i za decu ove populacije. Mi smo ovde deset dana i sportsko-rekreativni sadržaji prilagođavamo njihovim potrebama i uslovima koje oni mogu da izvedu u ovom prostoru i vremenu", kaže Momir Vučićević, vaspitač.

"Moglo bi se reći da je to jedan vid socijalizacije za njih, dolaskom na Taru oni znači upoznaju neku lokalnu zajednicu, decu da kažem iz redovne populacije imaju jedan vid druženja sa njima, u smislu da je u hotelu organizovan disko", kaže Mladen Dželetović, vaspitač.

"Dece ima mnogo koja dolaze ovde, rekreativne nastave, mnogo sportskih terena, 10 km izgrađenih šetnih staza, bezbroj sadržaja koji mogu da animiraju decu", kaže Nevena Stanisavljević, Pi-ar Vojne ustanove Tara.

Drugačije nego u Veterniku proslavili su i jedan osamnaesti rođendan na Tari, uglas su se pohvalili, žureći na zakazane stonoteniske mečeve.

izvor: RTS

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...