Vojna ustanova "Tara"

1 Tara.jpg

Svet bez vize: Lepo, lepše, Tara!

Deo UNESKO rezervata biosfere na 20,000 hektara dočekaće vas gustim šumama Pančićevih omorika, u kojima se kriju jedinstveni mrki medvedi, divokoze i srne, a osim njih 53 vrste sisara i 153 vrste ptica. Drina nudi bogat bio-svet, ali i slavnu "Kućicu na Drini", koja je od igre entuzijasta prerasla u fotografiju godine u svetu.

Ništa manje bogatstvo ne nude ni kultura i ljudski tragovi, počev od Stećaka koji su prošle godine proglašeni kulturnom baštinom UNESKO, preko Kusturičinog Drvengrada, i tako sve do Kremana - rodnog mesta proroka Tarabića.

Pohodeći ovu neverovatnu oazu prirode, saznaćete i zašto su knjige o proročanstvima Tarabića iz godine u godinu sve punije (a naročito s jeseni kada se peče rakija ), kako je jedan bračni par iz Nemačke došao u netaknutu prirodu pa osim zdravlja stekao i novac, šta je Emiru Kusturici donelo Evropsku nagradu za arhitektonski poduhvat a Ljubi Tadiću i Momi Kaporu slavu Tarinih mitova, i zbog čega lovce iz ovih krajeva zovu „naoružana grupa ljudi koja se u najkraćem vremenskom roku kreće od lovišta do Kurtine kafane".

Gost emisije Nevena Stanisavljević, zadužena za odnose sa javnošću Vojne ustanove Tara.

Autori i voditelji Maja Martinović i Vladan Jočić

Urednik serijala Svet bez vize Vladan Jočić

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...