Vojna ustanova "Tara"

tara-novosti.jpg

Tara čeka goste iz Rusije

Vojna ustanova koja ima dva hotela spremno dočekuje ovu letnju sezonu. Strani turisti u prilici da odu na izlet na mnoga poznata mesta poput Banjske stene, manastira Rača i Drvengrada.

PREDSTAVNICI ruskih turoperatora iz Nižnjeg Novgoroda i Komiteta za turizam Rusije posetili su Vojnu ustanovu "Tara" i upoznali se sa kapacitetima hotela "Omorika" i "Beli bor". Vojna ustanova "Tara" je nosilac turizma na ovoj prelepoj planini i ima najveće smeštajne kapacitete u ovom delu Srbije, oko 650 ležajeva.

Na prezentaciji je takođe naglašeno i da se hoteli nalaze u centru svih najznačajnijih turističkih lokaliteta, da su cene u odnosu na okruženje veoma povoljne, naročito za organizovane grupe.

Planina Tara poznata je po divljim i bajkovitim šumama, a zbog vazduha i izuzetno velikog broja sunčanih dana od 19. veka bila je okrilje obolelima od plućnih bolesti. I danas se preporučuje za poboljšanje imuniteta, pa je čak nazivaju fabrikom krvnih zrnaca.

Rekreatori Vojne ustanove "Tara" goste hotela vode u obilazak mnogobrojnih turističkih destinacija. Među popularnijima je vidikovac Banjska stena iznad kanjona reke Drine, koji je treći po veličini u svetu, zatim jezero Zaovine u kom ima 14 vrsta riba, Perućac gde je zona za kupanje ograđena u vodi i ima stalno dežurne spasioce.

Samo 14 kilometara od hotela je manastir Rača, zadužbina kralja Dragutina iz 13. veka.

Drina sa rekom Vrelo je u izboru sedam srpskih čuda prirode u organizaciji Turističke organizacije Srbije proglašena za prvu prirodnu lepotu naše zemlje.

Predov krst je poznat kao poslednje carstvo medveda i netaknute divlje prirode. Jedan od izleta je obilazak Mokre Gore, do obnovljene pruge uskog koloseka i vožnje "ćirom", popularnom Šarganskom osmicom. Tu možete videti neobičnu železničku stanicu, "Jatare", gde nikada nije prodata nijedna karta, kao i izvore lekovite Bele vode. U planu rekreatora je i popularni "Drvengrad" Emira Kusturice na Mećavniku u Mokroj Gori, a u povratku i kuća proroka Tarabića u Kremnima.
 

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...