Vojna ustanova "Tara"

TRIDESET USPEŠNIH GODINA

Vojna ustanova „Tara“ obeležila je, 7. jula 2007. godine, 30 godina postojanja i uspešnog rada. Bila je to prilika za okupljanje velikog broja poslovnih partnera i prijatelja, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave Bajine Bašte i Užica, vernih gostiju hotela „Omorika“, „Beli bor“ i „Javor“ i nekadašnjih i sadašnjih radnika ovog kolektiva, koji već tri decenije uspeva da održi visok nivo turističke usluge za šta je dobio najviša priznanja u ovoj oblasti privređivanja.
Na svečanosti u hotelu „Beli bor” goste je pozdravio direktor Vojne ustanove „Tara“ potpukovnik Jovan Mijatović i podsetio na najvažnije etape u stvaranju jednog od najprepoznatljivijih imena u turističkoj privredi Srbije.
Vojna ustanova „Tara“ osnovana je 7. jula 1977, odlukom tadašnjeg saveznog sekretara za narodnu odbranu. Hotelsko-turističke usluge bile su i ostale osnovna delatnost i u tome je tokom svih decenija rada VU „Tara“ nalazila načine da razvija svoje kapacitete, osmišljava ponudu i boravak na Tari učini nezaboravnim. Takav trud nagrađivan je vernošću gostiju i ostvarivanjem visokog procenta popunjenosti kapaciteta, što je osnov za nova ulaganja i nove razvojne planove.
Direktor Mijatović je na svečanosti istakao da je za ove tri decenije ostvareno preko 5.500.000 pansion dana u hotelima „Omorika“, „Beli bor“ i „Javor“, koji raspolažu sa 623 ležaja u moderno opremljenim sobama i apartmanima i brojnim sadržajima za odmor i rekreaciju gostiju i kongresni turizam. Ovog leta očekuje se i milioniti gost.
Najavljujući nove razvojne planove on je rekao da su za sve dosadašnje uspehe
svakako najzaslužniji zaposleni, koji svoj rad treba i dalje da oplemenjuju i dograđuju radi očuvanja dosadašnjeg nivoa svih usluga koje pružaju gostima. Tom prilikom direktor je poručio da oni neće juriti zvezdice, nego će one same doći kao proizvod kvaliteta svih nivoa usluga i sadržaja koji su u narednom periodu planirani.
Reči pohvale i želja za još bolji rad izrečene su i na svečanosti. U ime Ministarstva
odbrane čestitke povodom jubileja uputili su pukovnik Perica Pavlović, načelnik Uprave za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse, Mlađan Đorđević, savetnik ministra za Nacionalni investicioni plan Vlade Srbije, predstavnik humanitarne organizacije „Naša Srbija”, zatim predstavnici Turističke organizacije Srbije i Internacionalnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva, predstavnici lokalnih samouprava Bajine Bašte i Užica i više turističkih organizacija, agencija i dobavljača…
Vojna ustanova „Tara“ dodelila je plakete jednom broju organizacija i pojedinaca koji su posebno zaslužni za razvoj ustanove. Među nagrađenima su i prvi gosti hotela „Omorika“
– dr Dragan Joksović i „Belog bora“ – Slobodan Kljajić iz Beograda.
R. MUTAVDŽIĆ

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...