Vojna ustanova "Tara"

rts-20160906.JPG

Uspešna turistička sezona na Tari

 Sricajući prva slova iz bukvara tarskih gljiva i lekovitog bilja, i goste i vrsne znalce iznenadila je veličina prstenke narasle i zbog dosta kišnih dana ovog leta, ali i dovoljno sunca, potrebnih za rast pečuraka u stoletnim šumama.

"Mi se trudimo da sve ljude koji vole prirodu i dođu na ovu planinu naučimo kako da zavole planinu, kako da zavole prirodu, kako da je najpametnije iskoriste i kako da je sačuvaju", ističe Oliver Stanojević, rukovodilac za sport i rekreaciju, VU Tara.

Samo tako, znaju i gosti i domaćini Tara je blagorodna

"Letnja sezona je uspešno završena i zahvaljujući akciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija o dodeli vaučera. Ove godine realizovano je 1.057 vaučera, naravno da je zabeležen rast i stranih turista, naročito iz Slovenije i Republike Srpske", navodi Vesna Tadić, šef odseka za marketing i prodaju VU Tara.

Na Taru se jednostavno, kako kažu gosti, dolazi zbog prirode. Na Tari je registrovano preko 1.100 biljnih vrsta, među kojima je dosta lekovitih, ali i mnoge botaničke retkosti Balkana zbog čega je, između ostalog, Tara i proglašena nacionalnim parkom.

izvor: RTS

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...