Vojna ustanova "Tara"

rts-tara.JPG

Zimski raspust na Tari -prilog RTS

Zimski raspust na Tari je počeo po gotovo prolećnom vremenu, na planinskih petnestak stepeni. Snega ni u tragovima, ali brzo se nađe zamena za zimske sportive, a gosti i oni koji su tu prvi put ili već imaju visegodišnji tarski "staž", ne žale za zimom, jer su lako našli druga interesovanja.
 

Pogledajte prilog RTS 1

 

Baka koja je s unukom stigla prvi put na Taru kaže da im je divno iako su se pripremile za sneg, a devojčica dodaje da ima dovoljno sadržaja i u hotelu i okolo.

Četvorogodišnjoj Tari iz Beograda ovo je prvi boravak na planini čije ime nosi, a njena majka je tu dolazila kao dete. Za grupu gostiju iz Niša nedostatak snega nije problem, a kako kažu, dobro je da deca raspust provedu na planini, da se upoznaju s prirodom, biljkama, da bar na trenutak izađu iz sveta gadžeta, tableta i interneta.

Šetnja tajnovitom planinom najčešći je izbor, bez obzira na sve veći broj drugih sadržaja, i ona je na Tari posebna.

Planinu Taru čini ogromno prostranstvo, hiljade hektara, najvećim delom pod sumama i malo poznato. Šetnja uređenim stazama najbolji je način otkrivanja Tare.

Da je sve više onih koji za odmor i raspust biraju mir i tišinu Tare, govore podaci, ali i najave za proleće.

"Za proleće imamo nekoliko velikih seminara i najave individualnih gostiju, sada su nam najbrojnije porodice s decom i interesovanje je zaista veliko pa smo prošle godine imali 20 odsto posetilaca više nego u 2014. godini", kaže Nevena Stanisavljević, pi-ar Vojne ustanove "Tara".

Samo je "Omorika" prošle godine imala 27 hiljada gostiju uz 90 hiljada noćenja, 12.000 više nego predhodne što sve ide u prilog rastu turističke popularnosti Tare.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...