Vojna ustanova "Tara"

KARAKTERISTIKE TRIM STAZE

Trim staze pružaju stalnu i otvorenu ponudu raznovrsnih sportko-rekreativnih aktivnosti u prijatnom prirodnom ambijentu. Svaki učesnik može da koristi trim stazu u vreme koje njemu odgovara. Dakle svaki učesnik koji koristi trim stazu stavlja se u ulogu subjekta, što mu daje mogućnost da samostalno, bez ičije pomoći i kontrole koristi trim stazu.
Posebna prednost trim staza se ogleda u tome što su uslovi rada i sredstava prirodniji, bliži životu, što se radi na svežem vazduhu, što je telo izloženo ultravioletnim zracima i što se može postići mnogo veće fiziološko opterećenje nego u dvorani za vežbanje. 
Trim stazu mogu koristiti i one osobe koje se nikada nisu bavile nekom granom sporta. Jedini uslov za izlazak na stazu je lekarski pregled koji je uglavnom usmeren na kontrolu srca i pluća.
Pružaju mogućnost za individualne i grupne nastupe u svako doba dana. Aktivnosti na trim stazama predstavljaju izuzetno prijatan doživljaj, pružaju odmor i opuštanje, a ujedno doprinose pozitivnim efektima povećanja sposobnosti srčano-sudovnog, respiratornog sistema, opšte izdržljivosti, snage, brzine, okretnosti i dr. Hodanjem po njoj dovešće do poboljšanja rada srca, krvotoka i disanja.Takođe pozitivno će uticati na pokretljivost zglobova, tetiva i mišića naročito donjih ekstremiteta. Zahvaljujući činjenici da se hodanje izvodi u prirodi pod uticajem šume, žubora potoka i drugih prirodnih faktora, pozitivno će uticati na nervno humoralnu regulaciju.
 

SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI KOJE SE MOGU REALIZOVATI NA TRIM STAZAMA I STAZAMA ZDRAVLJA

Trim staze pružaju širok spektar mogućnost da se na njima realizuju različite sportsko rekreativne aktivnosti. Prednost trim staze u odnosu na druge prirodne sredine i sportske objekte je u samoj podlozi na kojoj se planirana aktivnost realizuje. Podloga kod trim staza je uglanom mekana, elastična ima visok stepen amortizacije, posuta je mešavinom piljevine i tinje, što svakako umanjuje mogućnost povređivanja i može se na nju izaći odmah nakon lošeg vremena (podloga je vodopropustljiva), za razliku od ostalih prirodnih pologa i terena gde je povećana klizavost, izražene su neravnine, nakon padavina je kaljavo što otežava rad na njima.
 

NAŠE STAZE

Sledi slikoviti prikaz najzanimljivijih radnih stanica na trim stazi kod hotela ”Omorika” i hotela ”Beli Bor”
  • Slika br.1: Horinzontalne lestve,
  • Slika br.2: Klupa za trbušne mišiće,
  • Slika br.3: Hodanje u cik-cak,
  • Slika br.4: Hodanje po balvanu,
  • Slika br.5: Preskakanje vertikalnih stubova,
  • Slika br.6: Vratilo i
  • Slika br.8: Preskakanje prepreka. 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Prognoza vremena

Trip Advisor

FACEBOOK

Video

Pratite nas

Mesto gde počinje lepota...